lördag 1 november 2008

Två blir ett

Det var en alldeles vanlig dag och organisationen Änglahjälpen hade sitt veckomöte. Nu kom det fram att behovet av frivilliga ökat eftersom efterfrågan blivit så stor och var och en fick uppgift att värva fler intresserade.

Det fanns också representanter för Hundtjänsten med på mötet och man beslöt att den gruppen skulle samordnas med Änglahjälpen, målet var ju detsamma för båda grupperna.

Någon berättade om Joel och hans nyvunna kompis och att det fanns fler hundar som behövde komma hemifrån på samma sätt. Det var ingen brist på intresse för att låna hund så snart var ett schema lagt hur det skulle hämtas och lämnas. Och när man ändå var på besök kunde man göra något ärende eller passa på att ta en promenad, högläsa en tidning eller ta med någon annan som också satt ensam och fixa en kopp kaffe tillsammans.

Det fanns ingen gräns för vad som kunde göras på frivillig basis om hjärtat fanns på rätta stället...Och märkligt var att det fanns så många frivilliga, de som ändå inte hade så stor behållning av att bara vara 'lediga'.

Dom fick också en meningsfull tillvaro och trots att dom inte avlönades med pengar så var glädjen och tacksamheten dom mötte värd sin vikt i guld...

Inga kommentarer: