fredag 10 oktober 2008

Änglahjälpen II (forts på Help Angels)

Detta var ett gäng som brukade träffas ibland, vissa var pensionerade, andra jobbade deltid, några var arbetslösa och någon var ledig för det mesta. Den lediga tiden gick för vissa åt till att sova och filosofera, andra att läsa tidningen två gånger och se på TV, flera till att ha tråkigt och gruva sig för ålderdomen. Och så träffas kring kaffeborden en eller två gånger i veckan.

Alla hade de någon de besökte i hemmet eller på sjukhemmet och såg att det skulle kunna vara så mycket roligare att bli gammal!

Det var just denna tanke som fick dessa människor att sätta sig runt kaffebordet en extra gång denna vecka och diskutera:

'Nog skulle....' 'Men vem ska....' 'Det kommer kostar....' 'Vad ska folk säga....' 'Jobba ideellt....?' 'Är det lagligt....?' 'Hur ska man börja....?'
'Skulle du kunna....?' 'Du också....' 'Ja, jag med och frugan....' och till sist var det klart.

Detta skulle göras seriöst, det skulle vara ideellt, det skulle bildas en förening och föras protokoll, det skulle vara regler och ordning och reda. Ingenting skulle lämnas åt slumpen. Etik, moral och medmänsklighet, de tre orden skulle vara ledande.

Detta var något man skulle kunna räkna med och lita på till 100% och så började det gro, det lilla fröet någon sådde som skulle förändra så mycket!

Sand eller falskt?

Det beror på Dig och Mig, eller hur? Vad är vi villiga att göra för andra som andra sedan kommer att göra mot oss?

(forts följer)

Inga kommentarer: